Sajtkrémleves kolbászmorzsás mozzarellával és pirított dióval

Újra jönnek a melengető levesek ebben a hűvös időben. Bevallom hiába fontos a folyadékpótlás szempontjából a leves, nyáron azért nem sűrűn van itthon hétköznap leves, de ősztől gyakori vendég a konyhában.

Elkészült már az idei első sütőtökkrémleves is, és a következőt már a sajátunkból fogom készíteni, de most egy sajtkrémlevest hoztam Nektek. Sokszor előfordul, hogyha étteremben valami nagyon finomat eszünk, azt megpróbálom itthon is reprodukálni, így volt ez ezzel a levessel is, ami szerintem sikerült is.

Hozzávalók:

a leveshez:

  • 1 szál újhagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg kéksajt
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 1 liter alaplé vagy víz
  • 1,5 dl tejszín
  • 4 dkg keményítő

a levesbetéthez:

  • 5 dkg dió
  • 7 dkg kolbász
  • 1 csomag mini mozzarella
  • snidling

Elkészítési idő:

30 perc

Elkészítés:

A felkarikázott újhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az összes, előzőleg felkockázott, vagy lereszelt sajtot, felöntjük az alaplével és forrástól számított 5 percig főzzük. Botmixerrel turmixoljuk a levest, majd a tejszínben elkevert keményítővel besűrítjük. Még egyet forralunk rajta, de mielőtt forrni kezdene, levesszük a tűzről és tálalásig félre tesszük.

A diót megpirítjuk, majd késsel durvára vágjuk. A kolbászt negyed karikákra vágjuk, majd zsírjára sütjük, és amint kész, egy papírtörlőn leitatjuk, majd a botmixer késes aprítójában porrá őröljük. A még nedves mozzarellákat megforgatjuk benne és ezt is a tál aljába helyezzük.

A tányér aljába tesszük a diót és a mozzarellákat és köré öntjük a levest.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?