Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Levendulás sárgabarack lekvár
Addig húztam az időt az eperszezonban, hogy hiába készült két újfajta ízkombináció, elmúlt az eperszezon mire megosztottam volna Veletek, de majd jövőre 🙂
Viszont most itt a sárgabarack szezon és az oldalamon már találtok rozmaringos baracklekvár receptet (ide kattintva megtaláljátok), most már másodjára készült levendulás verzió is, ami maga a csoda. Aki szereti a levendula ízét, annál biztosan sikert arat, de a bizonytalanabbaknak is ígérem, megér egy próbát, mert volt már olyan vendégünk, aki szörpöt például sose kér, de ez felkeltette az érdeklődését, és utána egy üveggel haza is vitt belőle.

Hozzávalók:
- 3 kg sárgabarack (tisztán 2,5 kg)
- 70 dkg cukor
- 2 csomag 2:1 dzsemfix
- 1 csokor levendula morzsolt virága (nagyjából 15 g)
Elkészítési idő:
1 óra

Elkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és negyedekbe vágjuk. Egy lábosba tesszük a cukorral és a dzsemfixxl együtt.
A levendulavirágot megfújjuk, lerázzuk, de véletlenül se mossuk meg, és morzsoljuk le. Ezt is adjuk a gyümölcshöz, majd közepes lángon, folyamatosan keverjük forraljuk fel. Forrástól számított 5 percig forraljuk, majd steril üvegekbe töltjük, lezárjuk, 5 percre fejre állítjuk és visszaforgatva száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

- Zso
- július 14, 2022
- 1:16 du.
- No Comments
Több recept:
-
Sonkás tojáskrém – avagy maradékmentés húsvét utánáprilis 16, 2020/
-
Rakott karfiol lilahagymás besamelleljanuár 28, 2021/
-
Túl a második évennovember 16, 2016/
-