Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Sajtkrémes-medvehagymás csigák
Úgy döntöttem, hogyha nem is heti rendszerességgel, de igyekszem újra elővenni az #uzsisdobozbavalo ötleteimet és ezeket meg is osztom Veletek.
Úgy érzem a gyerekeimnél kicsit magasra tettem a lécet, mert amikor megkérdezik, hogy Anyuci, mi lesz ma a vacsora, és erre a válaszom az, hogy hideg, akkor felháborodás van. Persze a „hideg” is elég nagy választék, sokszor szerintem jobban is járnak, mintha egyszerűen eléjük teszem a kész melegszendvicset, de valahogy ők mégis úgy érzik, hogy ez extra, és ha belegondolok igazuk is van, gyerekként én is nagyon szerettem, amikor valamilyen „extra” dologgal készült nekünk Anyu. Két hete például lágy tojást csináltam nekik vacsira, úgy, ahogy régen Anyu is nekem: kis bögrébe kanalaztam ki a megfőzött tojást, és bele lehetett tunkolni, vagy akár dobálni a pirítós darabokat. Engem is elfogott a nosztalgia, Kislányunk pedig azt kérte, legyen minden pénteken ez a vacsora. Valahogy ezeknek az apróságoknak megvan a maga varázsa, és pont így van ez az iskolába csomagolt tízóraival is.
Rettentően egyszerű dolog készült most is, mégis valami más, mint a szendvics, és higgyétek el, tényleg nem kell hozzá se extra hozzávaló, se sok idő, a gyerekeknek ez mégis különleges. A medvehagymát akár szárítottal is helyettesíthetitek, vagy bazsalikom levelekkel, esetleg egy kis olajon megfonnyasztott spenóttal, de nekünk tavaszról annyi van még a fagyasztóban, hogy ezt próbálom fogyasztani.

Hozzávalók:
14 darab kicsi csigához
- 1 tekercs friss leveles tészta
- 10 dkg tubusos sajt
- 2 evőkanál tejföl
- csipetnyi só
- 7 dkg reszelt sajt
- 5 dkg medvehagyma
- 1 tojás a kenéshez
- csipetnyi só
Elkészítési idő:
30 perc
Sütési hőfok:

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. A leveles tésztát kitekerjük. Elkeverjük egymással a sajtkrémet, a tejfölt és egy kevés sót, majd megkenjük vele a tésztát. Megszórjuk sajttal és a felcsíkozott medvehagymával és a hosszabb oldalánál feltekerjük (ha a rövidebb oldalánál fogva tesszük meg ezt, akkor jóval nagyobb de kevesebb csigát fogunk kapni).
Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a csigákat, tetejüket megkenjük a sóval ízesített tojással és 15-20 perc alatt megsütjük őket.
- Zso
- november 9, 2021
- 1:17 du.
- No Comments
Több recept:
-
Csavart szalagos fánkmárcius 1, 2022/
-
Raffaello tortaszeptember 6, 2023/
-
Epres túrórudi tortaaugusztus 19, 2022/
-
Lazac wellingtondecember 19, 2020/