Sonkás-sajtos piknikszendvics

Következzen egy újabb uzsisdoboz tipp. A leveles tészta mellett legutóbb kipróbáltam a friss pizzatésztát is, de nem pizza formájában, hanem egy újabb olyan ételt szerettem volna alkotni belőle, melyet akár fagyasztani is tudunk, és csak este előkapni a fagyasztóból, amit a gyermek reggel már vihet is magával, de ez is lehet remek pikk-pakk vacsora ötlet is.

A recept megjelent a februári Kifőztük gasztromagazinban is.

Hozzávalók 4 személyre:

1 tekercs félkész pizzatészta

125 gramm natúr sajtkrém

½ evőkanál szárított petrezselyem

1 gerezd áttört fokhagyma

só, bors

8 szelet gépsonka

5 dkg ementáli vagy füstölt sajt

a tetejére:

1 tojás

egész mák

szezámmag

 

Elkészítem a fűszeres krémet, amihez egy tálban összekeverem a sajtkrémet, a petrezselymet, az áttört fokhagymát, valamint ízlés szerint sózom és borsozom. Kitekerem a pizzatésztát, amit megkenek a krémmel. Ráfektetem a sonkaszeleteket, hogy kissé fedjék egymást, megszórom az előzőleg lereszelt sajttal és szorosan feltekerem.

A tetejét megkenem az enyhén felvert, sóval ízesített tojással és ízlés szerint különféle magokkal megszórom, majd előmelegített, 200 fokos, légkeveréses sütőben 30 perc alatt készre sütöm.

További receptek:

Tepsis palacsinta ráérős reggelire

Hétvégén jöhetnek a ráérős reggelik. Ilyenkor nem kell óracsörgésre kelni, bár nálunk a fiúk valahogy ilyenkor még korábban kelnek, bezzeg hétköznap megy a nyafi, hogy

Avokádókrémes rigatoni

Állandóan ismétlem magam, tudom, de a tésztaételek nálam nagy kedvencek, mostanra azonban megtanultam ezeket tudatosabban fogyasztani, sok zöldséget is elrejtve a szószban, hogy egészségesebb legyen.

Kókuszpalacsinta gyereknapra

Mióta a gyerekeink értékelik is ó, hogy mi került az asztalra, gyereknapon próbálok mindig valami vicces reggelit vagy uzsonnát tálalni nekik. Az elmúlt években volt