Almás-körtés mascarpone torta

Az úgy volt, hogy lapult a hűtőben két doboz mascarpone, amiket még egy a karantén miatt elmaradt szülinapi tortához vettem mindjárt 2 hónapja, és két nap múlva lejárt volna, de én megmentettem őket. No nem a torta maradt akkor el, csak mivel csak ötösben ünnepeltünk, így nem csináltam minden ünnepre két tortát, de ami késik nem múlik. Szóval a két doboz mascarpone mellé találtam még pár nem túl dekoratív almát és körtét a kamrában, amiről eszembe jutott, hogy valami ilyesmi receptet mintha olvastam volna a Nők Lapja Konyha egyik számában, így feltúrtam a gyűjteményemet és meg is lett. Kicsit átalakítottam, így lett ez, amit pár napig fogyasztottunk, először a grízgaluskás zöldbableves után mint főétel, utána reggelire és még uzsira is többen ezt kérték a családból. Nem olyan villámsüti ez, mint a legutóbbi almás kevert, de nem is olyan nagy macera, és higgyétek el megéri.
Hozzávalók:
15 dkg liszt
10 dkg vaj vagy margarin
5 dkg porcukor
1 tk. őrölt fahéj
50 dkg mascarpone
10 dkg cukor
1,5 dl habtejszín
4 tojás
1 bio citrom héja és leve
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. vanília aroma
2 ek. keményítő
3 alma
3 körte

Elkészítési idő: 2 óra pihentetéssel és sütéssel együtt 
Sütési hőfok: 170°-150°
Először a tésztát készítem el: elmorzsolom a vajat a liszttel, a porcukorral és a fahéjjal, majd gyorsan összegyúrom. Ez megint az a tészta ami először úgy tűnik sosem fog összeállni, de higgyétek el, a kezetek melegétől pár perc alatt szép gombócot tudtok belőle formálni. Fóliába csomagolva mehet a hűtőbe legalább 20 percre, ami alatt elő tudjátok készíteni a tölteléket.
Minden gyümölcsöt meghámozok, kimagozok és felszeletelek. A mascarponét egy habverő segítségével kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a tejszínt, amit nem kell előtte felverni, egyesével beleütöm a tojásokat, jöhet a citrom leve és reszelt héja, a vanlíia aroma, a fahéj, majd végül a keményítő.
A tésztát nagylyukú reszelőn egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába reszelem, majd 12-14 perc alatt elősütöm. Ezután kiveszem az alapot (a hőfokot leveszem 150°-ra és rárétegezem a gyümölcsökett és a krémes keveréket, amiből egy rétegre nagyjából 2 merőkanállal teszek. A tetejére ha lehet jó ha gyümölcs kerül, körülötte úgyis szépen fel fog jönni kicsit a krém. A sütési idő nagyjából 50-55 perc, ami alatt legyen kicsit remegős a süti, ha kihűlt teljesen meg fog szilárdulni.
Felirat hozzáadása

További receptek:

Rozmaringos sárgabaracklekvár

Nagyon szeretem pikánssá, különlegessé tenni a lekvárjaimat. Persze nagyon finom a „sima” eper, de azért a bodzás eper még jobb, nagyon jó a szilva, de

Villámgyors túrós batyu

Ismét eljött a szeptember, és ezzel együtt nálunk már két iskolás gyerkőc van, akiknek minden nap a reggeli mellé uzsonnát is készítek. Gondoltam megosztom Veletek

Olaszos paradicsomleves

#19 Ahogy ígértem itt van az olaszos paradicsomleves receptje is. Számtalan verziót találunk ehhez is az interneten és különféle szakácskönyvekben, most jöjjön az én verzióm,

Mézeskalács likőr

Ha egy utolsó pillanatos gasztroajándék receptet keresel felnőttek számára, akkor megtaláltad. Ez a mézeskalács likőr, igazán krémes, finoman fűszeres, a karácsonyi koccintások során is tökéletes