Spenótos kéksajtos canneloni

Nagyon nagyon szeretem a tésztákat, erre itt az oldalamon is elég sokféle verziót mutattam már nektek, de canneloni receptet nem hoztam még, pedig valahányszor olasz hét van a Lidlben mindig bevásárolok belőle. A lasagne „testvére” a canneloni, csak nem rétegezni kell a tésztát, hanem megtölteni a kis csöveket.

Ez a spenótos-kéksajtos-kukoricás verzió igazi ízmennyország, és ha a pirított bacont kihagyjátok belőle, akkor a böjti időszakban is ehető verzió.

Hozzávalók 4-6 személyre:

a töltelékhez:

  • 16 dkg leveles spenót
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 20-25 dkg kéksajt
  • 3 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • kétharmad doboz konzerv kukorica
  • 12 dkg bacon

a besamelhez:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • só, fehérbors
  • szerecsendió

a sütéshez:

  • 20 rúd canneloni tészta
  • reszelt sajt a tetejére

Elkészítési idő:

1 óra

Sütési hőfok:

170 °

Elkészítés:

Kevés olajon megdinszteljük a spenótot, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát és borssal fűszerezzük. A kéksajtot villával áttörjük, a spenóthoz adjuk, felöntjük a tejszínnel. Belekeverjük a zsemlemorzsát, a kukoricát, majd az előre lepirított bacont.

A besamelhez megolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta a lisztet, felöntjük a tejjel és folyamatos keverés mellett krémesre főzzük. Sóval, fehérborssal és szerecsendióval fűszerezzük.

Megtöltjük a cannelonikat, egy hőálló tálba sorakoztatjuk őket, majd a tetejére öntjük a besamelt, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, 170 fokos, légkeveréses sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?