Vaníliás-csokis muffin

Elképesztő, de nincs még az oldalamon muffin recept, amit sürgősen orvosolni kellett. Valójában a gyerekek nem érkeztek el eddig a nagy muffin kedvelésbe, de most, hogy két héten belül kétfélét is készítettem, egyből kedvet kaptak hozzá, így a következőt már együtt fogjuk készíteni, ebben biztos vagyok.

Először egy vaníliás-csokis verziót hoztam nektek, ami amellett, hogy nagyon puha, külön plusz pontot érdemel azért, hogy remekül fagyasztható – ha esetleg valami csoda folytán maradna belőle – , így este elég kivenni a mélyhűtőből, reggel pedig mehet is az uzsisdobozba, garantálom, nem fognak panaszkodni a gyerkőcök, sőt!

Ha kíváncsiak vagytok még több uzsisdobozba való ötletre, a főoldalam alján külön kiemelve megtaláljátok őket.

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 9 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • csipetnyi só
  • 30 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg csokicsepp vagy apróra tördelt csokoládé

Elkészítési idő:

30 perc

Sütési hőfok:

200 °

Elkészítés:

Habosra keverem egymással a puha vajat, a vaníliás cukrot és a cukrot, majd hozzáadom a tojásokat. Felöntöm a tejjel, belekeverem a vanília aromát, majd kis adagokban beleszitálom a sütőporral és sóval elkevert lisztet, valamint a csokoládét.

Papírral bélelt muffinsütő formába szétosztom a tésztát és előmelegített, 200 fokos, légkeveréses sütőben 20 percig sütöm.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?