Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Focaccia
Régóta vágytam egy jó focccia-ra, de valahogy mindig a pizza vonalon maradtunk, vagy ha szendvicsalapot szerettem volna készíteni, akkor más pékárut készítettem, mint császárzsemlét, kiflit vagy bagettet.
A Kifőztük magazinnak köszönhetően szert tettem egy focaccia sütőre, amiben nagyon egyzerűen elkészülhetett ez a finomság, amit egyből kétféle verzióban próbáltam ki: az egyik felére koktélparadicsomot és rozmaringot tettem, a másik felét üresen hagytam, amit a sütés után lágy kecskesajttal és prosciuttoval ettünk: mennyei volt.

Hozzávalók:
a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 3 dl langyos víz
- 1 teáskanál só
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 csomag instant élesztő
- 1 teáskanál cukor
a feltéthez:
- 6-8 szem koktélparadicsom
- 1-2 ág rozmaring
- kevés olívaolaj
Elkészítési idő:
2 óra kelesztéssel
Sütési hőfok:

Elkészítés:
A hozzávalókat egyszerre egy dagasztótálba tesszük és alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd letakarva 1 órát pihentetjük.
A focaccia forma aljába sütőpapírt helyezünk, majd amíg előkészítjük érdemes egy tepsire fektetni és majd erről leemelni a sütőbe. Beleborítjuk a tésztát, jobbról és balról behajtjuk középre, ahogy egy kenyeret formáznánk, és az ujjainkkal kilapogatjuk a teljes forma méretére, majd további 30 percig hagyjuk kelni.
Az ujjunkkal óvatosan lyukakat csinálunk a tetejére, beleöntünk egy kevés olívaolajat, majd jöhetnek a félbevágott paradicsomok és a rozmaring. A focaccia tetejét megspricceljük egy kevés vízzel és előmelegített, 200 fokos, légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük, hogy ne törjön el, ahogy kivesszük a formából és szeletelés után tálaljuk.
Tipp: ha üresen sütjük a focacciát, remek szendvicsalap is lehet.

- Zso
- október 11, 2022
- 12:00 de.
- No Comments
Több recept:
-
Slanac – avagy sós rúdfebruár 23, 2020/
-
Gombapástétom pirított dióvalmájus 17, 2021/
-
Túrófánk Airfryerben sütvejanuár 25, 2025/
-
Joghurtos sárgarépakrémlevesfebruár 17, 2020/