Rebarbarás eperlekvár

Minden évben új ízkombinációkat próbálok ki a lekvárfőzésnél is, aminek eddig még mindenki örült. A gyerekeink – a legkisebbünk kivételével – nem voltak nagy lekvárosok, általában kalácsra is mézet kértek inkább, vagy üresen ették, egészen addig míg kikísérleteztem tavaly előtt a bodzás eperlekvárt, valamint a bodzazselét. Azóta ha van hétvégén általam sütött kalács, akkor ezeket kérik hozzá.

Gondoltam menjünk tovább az epres ízvariációk mentén és most rebarbarával próbáltam ki egy kevés vaníliával megbolondítva. Ez is nagy sikert aratott, javaslom próbáljátok ki Ti is, ha találtok rebarbarát.

Hozzávalók:

  • 1,3 kg tisztított eper
  • 30 dkg rebarbara
  • 40 dkg cukor
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 csomag 3:1 dzsemfix

Elkészítési idő:

15 perc + előkészítés

Elkészítés:

A megtisztított epret negyedeljük, a rebarbarát meghámozzuk és feldaraboljuk az eperrel azonos méretűre. Egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a vanília aromát, a cukrot és a dzsemfixet, majd felforraljuk. 5 percig zubogva forrni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük és előre fertőtlenített üvegekbe töltjük.

Lefedjük, majd 5 percre fejre állítjuk őket, a visszafordítás után pedig dunsztban hagyjuk kihűlni.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?