Zöldségkrémes kamu rizottó

Ismét egy olyan recept, amiben a gyerekek számára is eladható lesz olyan zöldség, amit amúgy eszükbe se jutna még csak megkóstolni sem.
 
A turmix a legnagyobb konyhai barátom és segítségem ebben a témában, de persze ez nem azt jelenti, hogy az én gyerekeim csak mixelve esznek zöldséget, de tény, hogy ebédre, ha nem látják, sok minden jobban lecsúszik, a friss zöldségek és gyümölcsök reggelire, uzsonnára, vacsorára kerülnek elő, vagy ebéd mellé savanyúság formájában.
 
Kislányom ezen hozzávalók közül legfeljebb a borsóig jutott volna, na jó, még a cukkinit is megette volna, de csak annyit mondtam neki, hogy zöldséges rizottó az ebéd. Miután megette megkérdezte: „Amúgy Anyuci ez mi volt, mert nagyon ízlett?” Elárultam neki minden összetevőt és nagyon meglepődött, mondta is, hogy ezeket ő biztos nem ette volna meg külön-külön, de így másnap is kért belőle.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1/2 vöröshagyma (vagy póréhagyma)
  • 1 köteg zöld spárga
  • 1 cukkini
  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 marék spenót
  • 1 marék kesudió
  • 2 ek. sörélesztőpehely
  • 20 dkg rizottó rizs/barna rizs
  • 1-1 kör grill mozzarella

Elkészítési idő:

20 perc

Elkészítés:

A rizst 16-18 perc alatt kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük.
 
Egy kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a végeitől megszabadított spárgát (a zöldet hámozni nem kell, ahol meghajlik, ott kell eltörni és lepattintani a végét), a negyed szeletekre vágott cukkinit és a borsót (lehet fagyasztottan is). 5 percig pirítjuk, öntünk rá 1-2 dl vizet, majd belekeverjük a spenótot, ami 1 perc hőkezeléstől össze is fog esni.
Néhány spárgafejet félreteszünk a tálaláshoz, majd mindent egy turmixba szedünk és a kesudióval valamint a sörélesztőpehellyel krémesre turmixoljuk. Ráöntjük a kész rizsre, és amennyiben szükségesnek látjuk további vízzel higíthatjuk.
 
A mozzarellák mindkét oldalát serpenyőben 1-1 perc alatt megsütjük és a rizottóval tálaljuk. Jó étvágyat!
Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?