Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Zöldségkrémes kamu rizottó
Ismét egy olyan recept, amiben a gyerekek számára is eladható lesz olyan zöldség, amit amúgy eszükbe se jutna még csak megkóstolni sem.
A turmix a legnagyobb konyhai barátom és segítségem ebben a témában, de persze ez nem azt jelenti, hogy az én gyerekeim csak mixelve esznek zöldséget, de tény, hogy ebédre, ha nem látják, sok minden jobban lecsúszik, a friss zöldségek és gyümölcsök reggelire, uzsonnára, vacsorára kerülnek elő, vagy ebéd mellé savanyúság formájában.
Kislányom ezen hozzávalók közül legfeljebb a borsóig jutott volna, na jó, még a cukkinit is megette volna, de csak annyit mondtam neki, hogy zöldséges rizottó az ebéd. Miután megette megkérdezte: „Amúgy Anyuci ez mi volt, mert nagyon ízlett?” Elárultam neki minden összetevőt és nagyon meglepődött, mondta is, hogy ezeket ő biztos nem ette volna meg külön-külön, de így másnap is kért belőle.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1/2 vöröshagyma (vagy póréhagyma)
- 1 köteg zöld spárga
- 1 cukkini
- 20 dkg zöldborsó
- 2 marék spenót
- 1 marék kesudió
- 2 ek. sörélesztőpehely
- 20 dkg rizottó rizs/barna rizs
- só
- 1-1 kör grill mozzarella
Elkészítési idő:
20 perc

Elkészítés:
A rizst 16-18 perc alatt kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük.
Egy kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a végeitől megszabadított spárgát (a zöldet hámozni nem kell, ahol meghajlik, ott kell eltörni és lepattintani a végét), a negyed szeletekre vágott cukkinit és a borsót (lehet fagyasztottan is). 5 percig pirítjuk, öntünk rá 1-2 dl vizet, majd belekeverjük a spenótot, ami 1 perc hőkezeléstől össze is fog esni.
Néhány spárgafejet félreteszünk a tálaláshoz, majd mindent egy turmixba szedünk és a kesudióval valamint a sörélesztőpehellyel krémesre turmixoljuk. Ráöntjük a kész rizsre, és amennyiben szükségesnek látjuk további vízzel higíthatjuk.
A mozzarellák mindkét oldalát serpenyőben 1-1 perc alatt megsütjük és a rizottóval tálaljuk. Jó étvágyat!
- Zso
- május 17, 2025
- 8:54 de.
- No Comments

Több recept:
-
-
Kukorica krémleves chilis pattogatott kukoricávalnovember 3, 2022/
-
Medvehagymás, paradicsomos quiche kecskesajttaljúnius 22, 2021/
-
Az én csokoládés babkámoktóber 29, 2020/