Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Puliszkatorta
Valami egyszerűbb ebédet szerettem volna készíteni így hétköznap, de nem egy sima tésztát, bár bevallom én ellennék azon is, de nincs az a torna mennyiség, ami ezt orvosolni tudná. Eszembe jutott, hogy nagyon régen készítettem puliszkát, amit én nagyon szeretek, de tudtam, hogy kelleni fog egy kis csavar, hogy mások is örüljenek a családban ennek az ebédnek.
A klasszikus verzió itthon a családban nem arat túl nagy sikert. Most azonban ismét bebizonyosodott, hogyha másként néz ki egy étel, akkor máris vonzóbbá válhat mindenki számára. Férjem sem rajong a puliszkáért, de így – hiába ugyanazok az összetevők – ő is azt mondta, hogy kifejezetten finom volt. Próbáljátok ki!

Hozzávalók:
- 7 dl víz
- csipetnyi só
- 15 dkg kukoricadara
- tejföl és kevés reszelt sajt a tetejére
- 12 dkg kockázott szalonna
- 10 dkg juhtúró
- 10 dkg tehéntúró
- 10 dkg tejföl
Elkészítési idő:
45 perc
Sütési hőfok:

Elkészítés:
A vizet sózzuk majd felforraljuk és beleszórjuk folyamatos keverés mellett a kukoricadarát, majd többször megkeverve 5-6 perc alatt sűrűre főzzük.
A szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzákeverjük a kétféle túrót és a tejfölt.
Egy 18 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a puliszka felét, ráöntjük a túrós tölteléket és befedjük a maradék puliszkával. A tetejét megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, majd 25 perc alatt légkeveréses sütőben összesütjük.
Tejföllel tálaljuk, de szeletelés előtt érdemes várni egy kicsit, hogy összeálljon a „torta”.

- Zso
- október 25, 2022
- 1:34 du.
- No Comments
Több recept:
-
Joghurttorta gyümölcsökkel színezveszeptember 15, 2020/
-
Máglyarakásfebruár 5, 2020/
-
Tormás céklasalátamájus 3, 2020/
-
Kapros cukkinifőzelék halfasírttaloktóber 2, 2025/