Puliszkatorta

Valami egyszerűbb ebédet szerettem volna készíteni így hétköznap, de nem egy sima tésztát, bár bevallom én ellennék azon is, de nincs az a torna mennyiség, ami ezt orvosolni tudná. Eszembe jutott, hogy nagyon régen készítettem puliszkát, amit én nagyon szeretek, de tudtam, hogy kelleni fog egy kis csavar, hogy mások is örüljenek a családban ennek az ebédnek.

A klasszikus verzió itthon a családban nem arat túl nagy sikert. Most azonban ismét bebizonyosodott, hogyha másként néz ki egy étel, akkor máris vonzóbbá válhat mindenki számára. Férjem sem rajong a puliszkáért, de így – hiába ugyanazok az összetevők – ő is azt mondta, hogy kifejezetten finom volt. Próbáljátok ki!

Hozzávalók:

  • 7 dl víz
  • csipetnyi só
  • 15 dkg kukoricadara
  • tejföl és kevés reszelt sajt a tetejére
  • 12 dkg kockázott szalonna
  • 10 dkg juhtúró
  • 10 dkg tehéntúró
  • 10 dkg tejföl

Elkészítési idő:

45 perc

Sütési hőfok:

200 °

Elkészítés:

A vizet sózzuk majd felforraljuk és beleszórjuk folyamatos keverés mellett a kukoricadarát, majd többször megkeverve 5-6 perc alatt sűrűre főzzük.

A szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzákeverjük a kétféle túrót és a tejfölt.

Egy 18 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a puliszka felét, ráöntjük a túrós tölteléket és befedjük a maradék puliszkával. A tetejét megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, majd 25 perc alatt légkeveréses sütőben összesütjük.

Tejföllel tálaljuk, de szeletelés előtt érdemes várni egy kicsit, hogy összeálljon a „torta”.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?