Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Hideg bogyós gyümölcsleves
Nyáron igencsak jól tud esni ebben a kánikulában egy tányér hideg gyümölcsleves, főleg ha még esetleg egy kis vanília fagyit is teszünk bele.
Ebben a receptben az a legjobb, hogy bármilyen gyümölccsel variálható, nem feltétlen csak piros gyümölcsökkel, hanem akár barackkal is kipróbálhatjátok.

Hozzávalók:
- 60 dkg bogyós gyümölcs vegyesen (meggy, ribizli, málna, szeder)
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 dl almalé
- 15 dkg cukor
- 1,2 liter víz
- 1 csomag Fűszerész gyümölcsleves fűszer
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás puding 2 dl vízben feloldva
Elkészítési idő:
30 perc plusz hűtés

Elkészítés:
Egy lábosba tesszük a gyümölcsöket a citrom reszelt héjával és levével, az almalével és a cukorral, majd felöntjük a vízzel és egy teatojásban beletesszük a fűszereket is. Felforraljuk az egészet, majd 5 percig főni hagyjuk. Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és a vízben feloldott pudingport, majd besűrítjük vele a levest, de már csak melegítjük, nem forraljuk.
Vízfürdőben hűteni kezdjük, majd amikor már langyos, hűtőbe tesszük és legalább 4 órán keresztül hűlni hagyjuk.
Ízlés szerint vanília fagyival is tálalhatjuk.

- Zso
- augusztus 7, 2022
- 8:00 du.
- No Comments
Több recept:
-
Juhtúrós puliszkajúnius 12, 2020/
-
Spenótos kéksajtos cannelonifebruár 24, 2023/
-
Tormás céklasalátamájus 3, 2020/
-
Kaktuszfagyi házilagjúlius 13, 2021/