Hideg bogyós gyümölcsleves

Nyáron igencsak jól tud esni ebben a kánikulában egy tányér hideg gyümölcsleves, főleg ha még esetleg egy kis vanília fagyit is teszünk bele.

Ebben a receptben az a legjobb, hogy bármilyen gyümölccsel variálható, nem feltétlen csak piros gyümölcsökkel, hanem akár barackkal is kipróbálhatjátok.

Hozzávalók:

  • 60 dkg bogyós gyümölcs vegyesen (meggy, ribizli, málna, szeder)
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 dl almalé
  • 15 dkg cukor
  • 1,2 liter víz
  • 1 csomag Fűszerész gyümölcsleves fűszer
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás puding 2 dl vízben feloldva

Elkészítési idő:

30 perc plusz hűtés

Elkészítés:

Egy lábosba tesszük a gyümölcsöket a citrom reszelt héjával és levével, az almalével és a cukorral, majd felöntjük a vízzel és egy teatojásban beletesszük a fűszereket is. Felforraljuk az egészet, majd 5 percig főni hagyjuk. Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és a vízben feloldott pudingport, majd besűrítjük vele a levest, de már csak melegítjük, nem forraljuk.

Vízfürdőben hűteni kezdjük, majd amikor már langyos, hűtőbe tesszük és legalább 4 órán keresztül hűlni hagyjuk.

Ízlés szerint vanília fagyival is tálalhatjuk.

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?

Több recept: