Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Chili con carne tortillában
Vannak azok az ételek, amiket évekig egy féle módon készítünk, ahogyan az a „nagy könyvben meg van írva”, aztán ráébredünk, hogy egy kis csavarral, teljesen új formát adhatunk neki. Ilyen nálunk a chili con carne, vagy egyszerűbben chilis bab.
Húgom egyik kedvenc étele volt gyerekkorunkban és mai napig nagyon szereti, ennek adtam én egy teljesen új külsőt, ugyanis tortillába tekertem egy kevés tejföllel, majd ezeket egy paradicsomszósszal leöntve egymás mellég tettem és összesütöttem, ami így inkább hasonlít egy rakott ételre, és nagyon finom.

Hozzávalók 6 személyre:
- kevés olaj
- 1 közepes fej hagyma
- 50 dkg darált hús
- só
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv kukorica
- 1 konzerv hámozott darabolt paradicsom
- 2 dl passzírozott paradicsom
- 2 evőkanál chili con carne fűszer
az összeállításhoz:
- 8 tortilla lap
- 8 evőkanál tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- 3 dl passzírozott paradicsom
- 1 csokor friss bazsalikom
- só
- frissen őrölt tarkabors
Elkészítési idő:
1,5 óra
Sütési hőfok:

Elkészítés:
Kevés olajon megdinszteljük a finomra aprított hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst és lepirítjuk. Amikor már elég színt kapott jönnek hozzá a zöldségek: a vörösbab, a kukorica és a paradicsom, majd fűszerezzük a chili con carne fűszerrel és nagyjából 45-50 percig alacsony lángon forraljuk.
A tortilla lapok közepére szedünk egy-egy merőkanál chilis babot, a tetejére teszünk egy-egy evőkanál tejfölt, valamint megszórjuk kevés reszelt sajttal és feltekerjük. Egy hőálló tálban egymás mellé fektetjük őket 2 sorban. A passzírozott paradicsomot összekeverjük az aprított friss bazsalikommal, sóval, és borssal, majd nyakon öntjük vele a tekercseket, megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal és előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

- Zso
- február 22, 2022
- 1:21 du.
- No Comments
Több recept:
-
Sajtos sárgaborsó krémlevesfebruár 9, 2021/
-
Bodzás eperlekvárjúnius 19, 2021/
-
Medvehagyma pesztós metéltmárcius 30, 2021/
-
Csokoládépuding házilagfebruár 28, 2020/