Édesburgonyás cukkini tócsni

A cukkini nem szerepelt a család kedvenc zöldségei között, de mivel egy cukkinipalántán több mint tíz darab, több mint 2 kilós cukkinink termett, igyekeztem kreatívan, nem minden esetben felismerhető módon elkészíteni belőle az ételeket, főleg a gyerekek miatt. Így lett belőle cukkini hajó, cukkinifőzelék héjpörkölttel, rakott cukkini, cukkinikrémleves és ez a cukkini tócsni is, aminek ezidáig csak a klasszikus burgonyás változatát ettük, de mostantól ezt is készíteni fogom és remélem hasonlóan jó termésünk lesz.

Hozzávalók:

80 dkg cukkini (tisztított mennyiség)

20 dkg édesburgonya (tisztított mennyiség)

só, bors

3 tojás 

3 ek. liszt

5 dkg edami sajt

10 dkg tejföl

1 csokor snidling

Elkészítési idő: 45 perc

 

Egy nagylukú reszelőn lereszelem a cukkinit és az édesburgonyát, majd nagyjából fél evőkanál sót alaposan belenyomkodok és 20 percet állni hagyom. A tojásokat enyhén felverem, elkeverem benne a lisztet, majd hozzáadom az alaposan kinyomkodott zöldségeket. Sózom, borsozom és belereszelem a sajtot.

Felforrósított serpenyőben, kevés olajon, nagyjából egy evőkanálnyi adagokban megsütöm a lepénykéket, melyeket az aprított snidlinggel elkevert tejföllel tálalok.

További receptek:

Fahéjas csiga

Ismét egy nassolnivaló receptet hoztam Nektek, de hamarosan jön majd főétel és leves is, de úgy vettem észre, hogy a villámgyors, uzsisdobozt felturbózó tippeket nagyon

Vöröslencse-csicseriborsó curry

A böjtben újra terítékre kerülnek a húsmentes ételek, azonban nálunk ez nem annyira szokatlan az év többi részében sem, mert minden héten van húsmentes napunk,

Chili con carne tortillában

Vannak azok az ételek, amiket évekig egy féle módon készítünk, ahogyan az a „nagy könyvben meg van írva”, aztán ráébredünk, hogy egy kis csavarral, teljesen