Levendulaszörp

Íme az idei ötödik szörp, amit készítettem, és még nem gondolom úgy, hogy befejezem. Van már a kamrapolcon bodzaszörp, eper-, meggy-, menta és most elérkezett a levendula szezon, sőt lassan vége is, de a jó hír, hogy ez a szörp a szárított virágból is elkészíthető.
Hozzávalók:
6 l víz
2 nagy csokor levendulavirág (pici szár mehet, nem kell morzsolni, de a leveleket szedjük le)
4 bio citrom
2 kg cukor
2 tk. citromsav

Egy nagy lábosba öntöm a vizet, beleteszem a levendulavirágokat és a felkarikázott citromokat, majd egy konyharuhával lefedem és legalább 48 órát állni hagyom, így nem csak az illóanyagok, hanem a virág színe is át tud menni a szörpbe és csodás rózsaszín színe lesz.
Hozzákeverem a cukrot és a citromsavat, majd felforralom, így még jobban érződik majd a levendula íze. Leszűröm, üvegezem steril üvegekbe, majd konyharuhával betakarva hagyom kihűlni.
Hígítási arány: 1 dl szörp, 8 dl víz, 1 ek. citromlé

További receptek:

Békebeli bukta

#15 Bukta… ez számomra igazán olyan Nagymamás sütemény, holott, az én nagymamáim, ilyeneket pont nem igazán készítettek, vagy legalábbis nem emlékszem rá, de valahogy ez

Krumplileves csak úgy simán

#4 Újabb egyszerű leves következik, ahogyan én készítem. Apósom két hete, amikor kezdett valóban komolyra fordulni itthon is a helyzet, csak ennyit mondott: legyen itthon

French toast feltúrbózva

Ezzel a reggelivel garantálom, hogy levehetitek a családot a lábukról. A bundás kenyér nagy kedvencem, de olajossága miatt ritkán készítek. A french toast-tal, azaz a