Levendulaszörp

Íme az idei ötödik szörp, amit készítettem, és még nem gondolom úgy, hogy befejezem. Van már a kamrapolcon bodzaszörp, eper-, meggy-, menta és most elérkezett a levendula szezon, sőt lassan vége is, de a jó hír, hogy ez a szörp a szárított virágból is elkészíthető.
Hozzávalók:
6 l víz
2 nagy csokor levendulavirág (pici szár mehet, nem kell morzsolni, de a leveleket szedjük le)
4 bio citrom
2 kg cukor
2 tk. citromsav

Egy nagy lábosba öntöm a vizet, beleteszem a levendulavirágokat és a felkarikázott citromokat, majd egy konyharuhával lefedem és legalább 48 órát állni hagyom, így nem csak az illóanyagok, hanem a virág színe is át tud menni a szörpbe és csodás rózsaszín színe lesz.
Hozzákeverem a cukrot és a citromsavat, majd felforralom, így még jobban érződik majd a levendula íze. Leszűröm, üvegezem steril üvegekbe, majd konyharuhával betakarva hagyom kihűlni.
Hígítási arány: 1 dl szörp, 8 dl víz, 1 ek. citromlé

További receptek:

Szilvás-fügés pite

Úgy tűnik most már megérkezik az igazi ősz, így jöhetnek a piték. Sok receptet találtok az oldalamon, de nekem ez az egyik új kedvenc ízkombinációm,

Karfiolfasírt tortillába tekerve

Mostanában egyre nagyobb barátságban vagyok az Airfryeremmel, és kezdek ráérezni, hogy mit hogyan lehet benne elkészíteni. Hagyományos, húsból készült fasírtot és falafelt is készítettem már

Citromos-túrós clafoutis

Íme a 160 grammos sütemény receptje, melyet egy baráti vendégségre készítettem. Szerintem nem lett túl édes, de mi tettünk rá egy kevés lekvárt, a narancslekvár