Levelestészta batyuk töltve, amivel csak szeretnéd

#8
Gondolom a változatos vacsorakészítés is sokaknak okoz gondot, bár nálunk a kenyér valamilyen felvágottal, sajttal és zöldséggel minden nap találó, főleg ha kreatívan teszem a gyerekek elé, mint például sütiformával kivágva a sajt vagy a zöldségek, vagy „katonák”, amikbe kis színes műanyag pálcikákat szúrok. 
Azért mikor múlt héten Férjem úgy hívott hazafele jövet, hogy mi lesz ma a vacsora, sejtettem, hogy ez a fenti „menü” most nem lesz elég, így megnéztem mi van a hűtőben. Volt itthon két tekercs levelestészta, ez adta az ötletet ezekhez a batyukhoz, amiket már sokszor, sokféle variációban elkészítettem, így valóban csak az alapanyagok szabnak határt, bármit beletehettek, a lényeg, hogy valamilyen sajt mindenképpen kerüljön bele, mert az nagyon jól megolvad benne, és összetartja a többi hozzávalót is benne. Ez az adag nekünk (2 felnőtt+2 gyerek, mert a legkisebb mást kapott) elég volt két vacsorára is egyik nap salátával, másik nap friss zöldségekkel.

Hozzávalók:
2 tekercs friss leveles tészta
125 g spenót
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 kis karika camambert vagy brie sajt
fél doboz sajtkrém
125 g bacon
1 tojás
5 dkg sajt reszelve
Elkészítési idő 30-40 perc
Sütési hőfok: 180° 

A spenótot egy kevés olajon megfonnyasztom, és egy villára szúrt fokhagymával kevergetem, aminek az ízét így remekül átveszi a zöldség. Egy másik serpenyőben megpirítom a bacont, és már indulhat is az összeállítás. Mindkét tésztát kitekerem, felvágom 8 négyzetre, majd az egyik tekercsen elosztom a spenótot és ráhelyezek mindegyikre 1-2 szelet camambert vagy brie sajtot, a másik tekercsen a sajtkrémet osztom szét és a pirított bacont. Minden kis négyzetnek összecsípem a négy sarkát és készen is vannak a batyuk, megkenem őket felvert tojással, amit picit sózok, és megszórom sajttal, majd mehetnek is a sütőbe nagyjából 20 percre.
Tipp: Egy tartalmas leves után akár második fogásnak is megteszi.

További receptek:

Rakott spárga

A tavasz számomra az eper és a spárga megjelenésével válik egyértelművé. Előbbit az egész család szereti,utóbbival időnként „harcot” vívunk, hogy mennyit lehetne itthon enni belőle.

Dagasztás nélküli szuper kenyér

Rengeteg klassz receptet és ötletet láttam már Szotyi Művek Bea oldalán, a legutóbbi szendvicskenyér ötlete is tőle származott, és most egy újabb kenyér következett, ami