Levelestészta batyuk töltve, amivel csak szeretnéd

#8
Gondolom a változatos vacsorakészítés is sokaknak okoz gondot, bár nálunk a kenyér valamilyen felvágottal, sajttal és zöldséggel minden nap találó, főleg ha kreatívan teszem a gyerekek elé, mint például sütiformával kivágva a sajt vagy a zöldségek, vagy „katonák”, amikbe kis színes műanyag pálcikákat szúrok. 
Azért mikor múlt héten Férjem úgy hívott hazafele jövet, hogy mi lesz ma a vacsora, sejtettem, hogy ez a fenti „menü” most nem lesz elég, így megnéztem mi van a hűtőben. Volt itthon két tekercs levelestészta, ez adta az ötletet ezekhez a batyukhoz, amiket már sokszor, sokféle variációban elkészítettem, így valóban csak az alapanyagok szabnak határt, bármit beletehettek, a lényeg, hogy valamilyen sajt mindenképpen kerüljön bele, mert az nagyon jól megolvad benne, és összetartja a többi hozzávalót is benne. Ez az adag nekünk (2 felnőtt+2 gyerek, mert a legkisebb mást kapott) elég volt két vacsorára is egyik nap salátával, másik nap friss zöldségekkel.

Hozzávalók:
2 tekercs friss leveles tészta
125 g spenót
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 kis karika camambert vagy brie sajt
fél doboz sajtkrém
125 g bacon
1 tojás
5 dkg sajt reszelve
Elkészítési idő 30-40 perc
Sütési hőfok: 180° 

A spenótot egy kevés olajon megfonnyasztom, és egy villára szúrt fokhagymával kevergetem, aminek az ízét így remekül átveszi a zöldség. Egy másik serpenyőben megpirítom a bacont, és már indulhat is az összeállítás. Mindkét tésztát kitekerem, felvágom 8 négyzetre, majd az egyik tekercsen elosztom a spenótot és ráhelyezek mindegyikre 1-2 szelet camambert vagy brie sajtot, a másik tekercsen a sajtkrémet osztom szét és a pirított bacont. Minden kis négyzetnek összecsípem a négy sarkát és készen is vannak a batyuk, megkenem őket felvert tojással, amit picit sózok, és megszórom sajttal, majd mehetnek is a sütőbe nagyjából 20 percre.
Tipp: Egy tartalmas leves után akár második fogásnak is megteszi.

További receptek:

Almás rétes vanília sodóval

Emlékszem mikor gyerekként egy gimis osztálytársam Nagymamájával együtt házi rétest gyártottunk náluk, hatalmas élmény volt látni, ahogy a házilag nyújtott tészta egyre vékonyabb és vékonyabb

Kókuszpalacsinta gyereknapra

Mióta a gyerekeink értékelik is ó, hogy mi került az asztalra, gyereknapon próbálok mindig valami vicces reggelit vagy uzsonnát tálalni nekik. Az elmúlt években volt

Sült kacsamell snidlinges burgonyaszufléval

Márton napját gyerekként sosem ünnepeltük meg, először akkor ettünk ilyenkor libát, amikor elkezdtem a Lidl szakácskönyvek receptjeit végigfőzni. Ekkor egyből kétféle libás ételt is készítettem,