Tonhalkrém és fokhagymás juhtúró

Már többször bebizonyosodott, hogy egy jó házi készítésű pékáru valamilyen „kencével” szuper és gyors vacsora, amit aztán általában egyik vendégünk se tud abbahagyni. A múlt héten unokatesóm volt nálunk, és az öcsém is befutott, aki talán a finom illatok miatt, de végül szintén maradt velünk vacsorára. A parmezános-kakukkfüves kiflijeimet már mutattam nektek, ami mellé a Havas Dóra féle tonhalkrémet készítettem (amit már többen is agyon dicsértek, olyanok is, akik nem szeretik a tonhalkrémet), és az Édesanyánk által gyerekkorunkban oly sokszor készített fokhagymás juhtúrót. Aki ezt eszi, nem is hiányolja feltétlen a húst vacsorára, így a hamarosan következő böjti időszakban is szuper receptek ezek.
Hozzávalók:
Tonhalkrém:
3 kis doboz tonhalkonzerv
2 ek. majonéz
1 ek. tejföl
1 kisebb lilahagyma
2 ek. kapri- vagy olajbogyó
2 ek. finomra aprított petrezselyem
1 ek. finomra aprított snidling
1 tk. mustár
1 ek. citromlé
só, bors

A tonhalat villával összenyomkodom, majd kikeverem a majonézzel és a tejföllel. Hozzáadom a finomra aprított lilahagymát, a kapri-, vagy esetünkben olajbogyót, a zöldfűszereket és a mustárt. Sóval, borssal és citromlével ízesítem. Érdemes akár pár órával előbb elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek, de ha türelmetlen a társaság, akkor azonnal is fogyasztható.
Fokhagymás juhtúró:
25 dkg juhtúró
3 gerezd fokhagyma
2 ek. margarin
Ennél egyszerűbb receptet keresve se találtok, ezt elhihetitek nekem. Mindössze annyi a dolgotok, hogy a juhtúrót villával összenyomkodom, és kikeverem a puha margarinnal, majd hozzáadom az áttört fokhagymát és már kész is.

További receptek:

Túró alapú pizza

Vacsorára időnként jól jönnek a melegebb falatok, főleg, amíg még ilyen hideg idő van. Ez a túró alapú pizza, amit a képeken látható mini, egyszemélyes

Gulyásleves

#7 Az előző levesnél, a krumplilevesnél említettem, hogy megmaradt a leve, így azt felhasználtam ehhez a leveshez alaplének. Amikor elindult a karanténes élet itthon vettünk

Fahéjas csiga

Ismét egy nassolnivaló receptet hoztam Nektek, de hamarosan jön majd főétel és leves is, de úgy vettem észre, hogy a villámgyors, uzsisdobozt felturbózó tippeket nagyon