Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Grillparty-n jártunk a Lidl jóvoltából
A múlt héten egy nem átlagos kedd délutánt tölthettünk el a Kopaszi gáton a Lidl jóvoltából. Az eseményen megismerhettük a vállalat idei grill palettáját, melyről szeretnék én is beszámolni Nektek. Számtalan pácolt hús, húskészítmény (kolbászok, hamburger húsok), grillezni való sajtok, zöldségek, fűszerek, de még grill és faszén is kapható lesz idén, összesen több mint 60 féle grill termék.

A termékkínálat igen színes, kezdve onnan, hogy számtalan pácolt hús, kapható ilyenkor a szezonban, legyen szó baromfiról, sertésről, marháról, halról, de még marinált kacsát is találunk a pultokban. Ezek után következnek a húskészítmények a különféle hamburgerpogácsák, az ízesített kolbászok, melyek közül igazán különleges a vízbivaly kolbász, valamint a Pikok Pure termékcsalád bajor grillkolbásza.
A hústermékek mellett különféle szószok, fűszerek, zöldségek, sajtok, és a grillezéshez szükséges eszközök is megtalálhatók, hogy mindent egy helyen be tudjunk szerezni, és a grillezés ne csak egy nyári trend legyen, hanem egy életérzés, együtt töltött idő a családdal, a barátokkal, jó beszélgetések, finom borok, jó ízek és illatok társaságában.

A termékpaletta bemutatása után a Lidl gasztrocsapatával beszélgettek, melynek során Szabó Adri beszélt arról, hogy hogyan együnk jól egy grillezés alkalmával, ahol higgyük el, hogy könnyű jól enni. Amint azt már a húsvéti eseményen és olyan sokszor elmondta, ha teletesszük a tányérunkat nyers és jelen esetben grillezett zöldségekkel, amik nem is baj, ha kicsit megpirulnak, ha a zöldfűszereket nem csak dekorációnak használjuk, hanem bőven teszünk a pácokba, salátákba, mint például egy jó tabuléhba, akkor kimondottan jó tányért tudunk összeállítani magunknak. A grillezett húsokat érdemes bepácolni sütés előtt akár egy nappal is, mert ezek a pácok segítik a vörös húsok emésztését is, és mivel így már kevesebb zsiradék szükséges a sütéshez is, így egy kifejezetten egészséges étkezést lehet összeállítani grillezés alkalmával is. Ezek mellett pedig fókuszáljunk arra, hogy milyen jó együtt lenni, együtt enni, hiszen az étkezéseknek a társasági oldala is nagyon fontos az egészséges életmód szempontjából is.
Mizsei Jani a húsok elkészítéséről beszélt nekünk, és ő is azt hangsúlyozta, hogy milyen fontos a pácolás, és figyeljünk arra, hogy amennyiben bort vagy bármilyen más alkoholt használunk a páchoz, az legyen jó minőségű, hiszen ezt veszi át az étel, így az az elv, hogy „ez pácnak jó lesz” nem helyes.
Piskor Fanni kiemelte, hogy ismét nagyon jó minőségű borok vannak a Lidl kínálatában, amiket nem csak inni tudunk, hanem érdemes ezekkel főzni is. Egy illatos fehérborral meglocsolhatjuk sütés közben a kacsát vagy a rákot, míg a bográcsba kimondottan ajánlott egy kevés vörösbor. Elmondta, hogy mivel az alkoholnak húspuhító hatása is van, így ezért is érdemes használni.
Kapunics Gréti három üde finomsággal készült nekünk a desszert szekcióban, és a beszélgetés során elmondta, hogy imádja a nyarat a sok gyümölccsel, melyek hatalmas kínálatban kaphatók a Lidl üzleteiben, kedvencei között sorolta fel az áfonyát, a málnát, az epret, a citrusokat és a rebarbarát közösen említették meg Adrival, ami savanykás ízével igazán üdévé tudja tenni a desszerteket.

A vacsora előtt vagy után egy fűszerolaj készítő workshop is a program része volt, ahol olyan különleges fűszereket is megismerhettünk, mint a sziksófű. Friss zöldfűszerek, chili pehely, friss színes paprikák, és egyéb különlegességek közül rakosgathattunk az üvegeinkbe, melyet felöntöttünk extra szűz olívaolajjal, és két hét múlva már a finom, friss saját fűszerolajunkat használhatjuk majd otthon az ételeinkbe. Ilyen olajat a nyáron biztosan otthon is készíteni fogok majd a kiskertem fűszereiből.
Köszönöm a meghívást, további sok sikert kívánok a csapatnak, és szívből ajánlom, hogy vásároljatok Ti is a Lidlben.

- Zso
- május 24, 2025
- 2:35 du.
- No Comments
Több recept:
-
Gombapástétom pirított dióvalmájus 17, 2021/
-
Leveles tésztában sült húsgolyófebruár 27, 2020/
-
Édesburgonyás cukkini tócsnioktóber 25, 2020/
-
Sárgabarackos gombócjúlius 17, 2025/