Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Túrófánk Airfryerben sütve
A gyerekek amint megneszelik, hogy farsang van, már jön is a kérdés, hogy Anyuci mikor lesz fánk?
A hagyományos szalagos fánkot én Húshagyó kedden készítem, de a farsangi időszakban, azért igyekszem mást is kipróbálni, de amit ilyenkor nagyon nem szeretek az a nagy olajszag ami a sütés után lesz. Már régóta szemeztem azzal a gondolattal, hogy az airfryerben is süthetnék fánkot, múlt hétvégén pedig ki is próbáltam. Ne várja senki azt az ízt tőle, mintha olajban sült volna, de nagyon finom és puha lett, az egész családnak ízlett, így készítek majd máskor is.

Hozzávalók:
- 1,5 doboz (37,5 dkg) tégelyes túró
- 15 dkg liszt
- 15 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- egy csipetnyi só
- 1,5 tk. szódabikarbóna
- 3 tojás
- 8 dkg datolyacukor
Elkészítési idő:
30 perc

Elkészítés:
Villával áttörjük a túrót, majd hozzáadjuk a datolyacukorral habosra kevert tojássárgákat, a liszteket, a sót, a szódabikarbónát, és a habosra vert tojásfehérjéket.
Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk a masszából, majd airfryerben 180 fokon 7 percig sütjük, ezután megfordítjuk őket és további 3 perc alatt készre sütjük őket.

- Zso
- január 25, 2025
- 1:23 du.
- No Comments
Több recept:
-
Egyszerű zöldborsólevesmárcius 18, 2020/
-
Baconbe tekert szűzérme tejszínes gombamártássaldecember 18, 2021/
-
Sonkás fetakrémmel töltött kaliforniai paprikafebruár 20, 2020/
-
Póréhagyma krémleves rántott sajtgolyóvalfebruár 24, 2022/