Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Medvehagymás, paradicsomos quiche kecskesajttal
A jó idő közeledtével és, hogy a vírus gyengülésével végre újra fogadhatunk vendégeket, ismét egyre több finomság, kicsit extrábbnak tűnő, de végtelenül egyszerű fogás készül a konyhában. A gyerekeknek még nem sikerült megtalálnom azt az ízkombinációt, amire ráharaptak volna, de ami késik, nem múlik, viszont barátainkat sikerült levennem a lábukról.
A vékony vajas tésztába, melyet előre is elkészíthetünk és a vacsora előtt már csak nyújtani kell, bármilyen tölteléket variálhatunk. A tejszínes tojásos, sajtos krémbe keverhetünk bátran húsfélét, zöldséget, halat, vagy amihez épp kedvünk támad. Ezúttal -mivel idén jó sok medvehagymát sikerült lefagyasztanom- medvehagyma, bacon, paradicsom és kecskesajt került a quiche-be.
A recept megjelent az júniusi Kifőztük magazinban.

Hozzávalók:
a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 1 tojás
- 1 kávéskanál só
- csipetnyi cukor
a töltelékhez:
- 12,5 dkg húsos szalonna
- 2 tojás
- 2 dl tejszín
- 2 dl tej
- só
- frissen őrölt színes bors
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg medvehagyma (fagyasztott vagy szárított is megfelelő)
- 6 szem koktélparadicsom
- 10 dkg lágy kecskesajt
Elkészítési idő:
1,5 óra pihentetéssel és sütéssel együtt
Sütési hőfok:

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a nagylyukú reszelőn lereszelt jéghideg vajjal, hozzádolgozzuk a tojást, a sót és a cukrot, majd gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük pihenni.
A felkockázott húsos szalonnát zsírjára pirítjuk, majd lehűtjük. A tojásokat enyhén felverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük, a medvehagymát felcsíkozzuk, és ezeket is a tejszínes tojásos keverékhez adjuk a lepirított szalonnával együtt.
A tésztát lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtjuk, belesimítjuk a piteformába (nem kell kivajazni), majd előmelegített, légkeveréses sütőben 200 fokon 10 percig vakon sütjük. Ezután beleöntjük a tejszínes keveréket, eloszlatjuk rajta a feldarabolt paradicsomokat és a lágy kecskesajtot, majd 25 perc alatt készre sütjük.
- Zso
- június 22, 2021
- 1:32 du.
- No Comments
Több recept:
-
Cukkinis paradicsomos tésztaszósz egy újfajta tésztávaloktóber 19, 2021/
-
Fetakrémszeptember 1, 2022/
-
Túróval töltött zsemlemárcius 26, 2020/
-
Fűszeres paradicsomszószos gigli tésztajúlius 15, 2020/