Citromos-epres semmifredo, azaz fagyitorta

Még áprilisban kaptam egy szuper mintájú szilikon formát a Cookoritól, amiben az a szuper, hogy sült és fagyasztott desszerteket is készíthetünk benne, mivel mindkét szélsőséges hőmérsékletet bírja. Most egy fagyitortát mutatok Nektek, amit a nyári gyümölcsszezonban bármilyen gyümölccsel lehet varriálni, nagyon hamar elkészül és a házi fagyinak ki tudna ellenállni, főleg ilyen melegben?

A recept megjelent az áprilisi Kifőztük magazinban, szilikon formáért pedig köszönet a Cookorinak.

 

Hozzávalók:

a semmifreddohoz

  • 4 tojássárgája
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
  • 2 BIO citrom leve
  • 5 g zselatin
  • 2 evőkanál víz
  • 2 tojásfehérje
  • 4 dl habtejszín
  • pár szem eper

a tálaláshoz:

  • eper
  • mentalevelek

Elkészítés:

A tojások sárgáját elkeverem a porcukorral és a vaníliás cukorral, hozzáöntöm a megmosott citromok kifacsart levét, majd gőz fölött besűrítem a krémet, de nem forralom. A zselatint a vízzel elkeverem, majd folyamatos keverés mellett lassan a kész masszához adagolom, de ezzel is csak melegítem, véletlenül sem forralom. Egy nagyobb tálba öntöm az egészet, és kicsit hűlni hagyom. A tojások fehérjét habbá verem és egy spatulával óvatosan a citromos krémhez forgatom, majd habbá verem a tejszínt is és azt is óvatosan a masszához adom.

 

Szilikonformába öntöm a krémet, majd az alsó szélét körben kirakom a felszeletelt eprekkel, és legalább 4-5 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakára mélyhűtőbe teszem. Mikor kiveszem, pár perc után könnyedén ki lehet fordítani a formából. Tetejét eprekkel és mentalevelekkel díszítem, majd meleg vízbe mártott késsel könnyedén tudom szeletelni. 

Oszd meg ismerőseiddel!

Vélemény, hozzászólás?

Még több édesség:

Rote Grütze

A Rote Grütze receptet két éve próbálom nektek megmutatni, de első évben elfelejtettem a szezonális gyümölcsökkel lefotózni, és mire észbe kaptam, már nem tudtátok volna

Teljes recept »

Cukkini brownie

Régóta nézegettem a cukkini alapú süteményeket, mert ódákat zengtek róla, hogy amellett, hogy nagyon szaftosak, puhák lesznek, még egészségesek is. Hétvégén vendégeink jöttek, így gondoltam

Teljes recept »