Biztos sokatoknak okoz fejtörést a hétköznapokban, hogy mit is csomagoljunk a gyerekek uzsonnás dobozába, vagy, hogy mit együnk reggelire-vacsorára a néha már unalmas vaj-sonka-sajt kombináción felül. Ilyenkor jön jól néhány olyan házilag elkészíthető szendvicskrém, melyeket változatosan variálhattok és egy-egy szendvicsbe kenhettek, belecsempészve mellé néhány zöldséget.
Bevallom őszintén nekem ezt a „csempészést” még gyakorolnom kell, mert mindig kiszúrják a turpisságot, de azért igyekszem. Terveim szerint minden héten megosztok Veletek valamilyen „uzsis dobozos” tippet, hogy a „sima” szendvicsen felül mást is tudjunk csomagolni a gyerekeknek, akár olyanokat is, amikből például meg lehet egyszerre többet is sütni és le tudjátok fagyasztani, így a következő napokban/héten elég csak este onnan elővenni. Jól hangzik ugye?
Most pedig jöjjön ez a villámgyors tojáskrém recept, melyet tavasszal majd medvehagymával is megbolondíthattok. A csodás sárgájú, szép nagy tojásokat, valamint az elősütött tönkölykifliket a Gerecse Szatyorból szereztem be, melyeket ha pár percre betesztek a sütőbe, olyan, mintha most érkeztek volna frissen a pékségből.
5 db M-es méretű tojás
½ fej vöröshagyma
½ ek. mustár
2 ek. görög joghurt
1 ek. light majonéz
1 kk. só
½ kk. őrölt bors
1 ek. aprított petrezselyem (szárított is lehet)
6 BIO élesztő nélküli tönkölybúza kifli
½ doboz mikrozöldség mix vagy bármilyen csíra
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és kislyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáreszeljük a vöröshagymát is, majd villával hozzádolgozzuk a mustárt, a joghurtot és a majonézt, valamint fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel.
A kifliket megkenjük a tojáskrémmel, ráhalmozzuk a mikrozöldségeket, vagy ízlés szerint bármilyen más zöldséget és már ehetjük is.