Tojáskrém mikrozöldségekkel tönkölybúzakiflin

Biztos sokatoknak okoz fejtörést a hétköznapokban, hogy mit is csomagoljunk a gyerekek uzsonnás dobozába, vagy, hogy mit együnk reggelire-vacsorára a néha már unalmas vaj-sonka-sajt kombináción felül. Ilyenkor jön jól néhány olyan házilag elkészíthető szendvicskrém, melyeket változatosan variálhattok és egy-egy szendvicsbe kenhettek, belecsempészve mellé néhány zöldséget. 

Bevallom őszintén nekem ezt a „csempészést” még gyakorolnom kell, mert mindig kiszúrják a turpisságot, de azért igyekszem. Terveim szerint minden héten megosztok Veletek valamilyen „uzsis dobozos” tippet, hogy a „sima” szendvicsen felül mást is tudjunk csomagolni a gyerekeknek, akár olyanokat is, amikből például meg lehet egyszerre többet is sütni és le tudjátok fagyasztani, így a következő napokban/héten elég csak este onnan elővenni. Jól hangzik ugye? 

Most pedig jöjjön ez a villámgyors tojáskrém recept, melyet tavasszal majd medvehagymával is megbolondíthattok. A csodás sárgájú, szép nagy tojásokat, valamint az elősütött tönkölykifliket a Gerecse Szatyorból szereztem be, melyeket ha pár percre betesztek a sütőbe, olyan, mintha most érkeztek volna frissen a pékségből.

Hozzávalók 6-8 személyre:

5 db M-es méretű tojás

½ fej vöröshagyma

½ ek. mustár

2 ek. görög joghurt

1 ek. light majonéz

1 kk. só

½ kk. őrölt bors

1 ek. aprított petrezselyem (szárított is lehet)

6 BIO élesztő nélküli tönkölybúza kifli

½ doboz mikrozöldség mix vagy bármilyen csíra

 

A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és kislyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáreszeljük a vöröshagymát is, majd villával hozzádolgozzuk a mustárt, a joghurtot és a majonézt, valamint fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel.

A kifliket megkenjük a tojáskrémmel, ráhalmozzuk a mikrozöldségeket, vagy ízlés szerint bármilyen más zöldséget és már ehetjük is.

 

További receptek:

Rakott zöldborsó

Egy olyan étel receptje következik, amit akár saját találmányként is eladhatnék, mert eddig bárkinek meséltem róla, senki se hallott még erről, így lehet, hogy ez

Túró alapú pizza

Vacsorára időnként jól jönnek a melegebb falatok, főleg, amíg még ilyen hideg idő van. Ez a túró alapú pizza, amit a képeken látható mini, egyszemélyes

Gombapástétom pirított dióval

Nálunk a gyerekek általában már délután felteszik a kérdést, hogy „Anyuci mi lesz ma a vacsora?” Ha azt válaszolom, hogy hideg, akkor jön a nyüszögés,