Mivel minden évben próbálok néhány extra kombinációt is kipróbálni a lekvárok terén és idén a második bodzaszedés alkalmával jóval többet sikerült szednem, mint amennyit terveztem, elkezdtem kutakodni, hátha lehet a bodzából lekvárt vagy inkább zselét is készíteni. Bárhogy nézegettem, csak olyat találtam, amibe reszelt almát tettek, de én szerettem volna, ha ez valóban csak zselé lenne, és főleg a bodza ízét lehetne benne érezni, így csak 100%-os almalevet használtam, és abból se sokat.
Hozzávalók 4 kis üveghez:
20 fej bodzavirág
2 bio citrom
5 dl víz
2,5 dl 100%-os almalé
20 dkg cukor
1 csomag 3:1 Dzsemfix
Egy tálba teszem a lerázott bodzavirágokat és az alaposan megmosott, felszeletelt citromokat, felöntöm a vízzel és egy éjszakára a hűtőbe teszem.