Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Megjelent a jubileumi 10. Lidl szakácskönyv
Elképesztő, de igaz, hogy az idei évben már a tizedik Lidl szakácskönyv jelenik meg, ami számomra is fantasztikus. Közel 4 millió példány jelent meg az elmúlt évek során belőle, azaz átlagosan minden magyar háztartásban már van legalább egy Lidl szakácskönyv. Ezzel hazánk egyik legsikeresebb szakácskönyvsorozata lett, ami továbbra sem pénzért megvásárolható, hanem a vásárlók hűségének ajándéka, hiszen pontgyűjtés keretében juthatunk hozzá.

Még mindig emlékszem az első emailre, amit annak kapcsán kaptam, hogy a Lidl kommunikációs vezetője, aki mai napig ugyanúgy Tőzsér Judit, felfigyelt arra, hogy én sorban főzöm a Lidl receptjeit és szeretnének meghívni az első könyvbemutatóra. Hatalmas élmény ez nekem minden évben, egy nagyon közeli barátnőt is nyertem magamnak egy ilyen vacsorán, és nem utolsó sorban a konyhában is rengeteget fejlődtem, számos praktikát és trükköt sajátítottam el az évek alatt, és még mindig van hova fejlődni.
Az idei könyv fő tematikája és mondanivalója, hogy az otthoni főzés váljon közös gasztronómiai élménnyé, valóságos örömfőzéssé, ami számomra is nagyon fontos volt mindig is. Az, hogy a húsvéti és karácsonyi ebédet Férjemmel és Nagyikámmal együtt készítem, hogy a sütemények sütésénél állandóan ott vannak a gyerekek, vagy Sógornőmmel együtt sütjük minden alkalommal a macaront, barátainkkal együtt díszítjük a mézeskalácsot, ez mind mind fontos pontjai a napjainknak, mert a sütés-főzés igenis, nem kell hogy nyűg legyen, hanem lehet valódi öröm.
A szakácskönyv idén négy fő fejezetből áll:
- Egyszerű és gyors
- Olcsó és fenntartható
- Vendégvárás egyszerűen
- Vidám ünnepek

2014-ben azzal a céllal indult el a Lidl szakácskönyvek útja, hogy az akkor már 10 éve Magyarországon lévő üzletlánc megmutassa, hogy olyan minőségi termékeik vannak, amelyekkel egy séf is tud és szeret ételeket készíteni. Nem véletlen, hogy immár negyedik éve a kiskereskedelmi ranglétra élén állnak. Az elmúlt 9 évben egy letisztult, minőségi kivitelt foghattunk kézbe, amelyben évekig az edukáció volt a fő cél, hogy a nehéznek tűnő praktikákat otthon is alkalmazni tudjuk, ebből pedig a 10. évre a minőségi vonal megmaradt, ebből nem is akarnak lejjebb adni, azonban most egy sokkal színesebb, a fiatalokat is jobban megszólító könyvet tarthatunk a kezünkben, melynek fő mondanivalója, hogy a közös vendégség induljon el már a konyhából, főzzünk együtt, és legyen már ez is a közös élmény része. Ezek mellett pedig nagy hangsúlyt fektettek a készítők a fenntarthatóságra is, valamint a tudatos életmód követésére azaz, hogy jól együnk jót.
Mizsei Jani, a Mák Bisztró séfje a könyvbemutatón elmondta, hogy számára az egyszerű, gyors és olcsó fogások elkészítése nyilván okozott néha egy kis fejtörést, hiszen a mindennapokban nem így dolgozik, de nagyon élvezte a folyamatot, és véleménye szerint remek keveréke lett ez a könyv a fine dining-nak és a hétköznapi főzésnek. Szeretne abban iránymutatást adni az embereknek, hogy ne féljenek az új alapanyagoktól, használjak azokat bátran akár a mindennapokban is.
Kapunics Gréti, a Lidl cukrásza, akit Dolce far niente oldalán keresztül ismerhetünk, igyekezett gyors és egyszerű, de ugyanakkor nagyon látványos desszerteket készíteni a könyv kapcsán is, ahogyan azt a saját oldalán is teszi, hogy ezeknek legyen kedvünk nekiállni egy fárasztó nap után is, vagy akár a gyerekekkel együtt is. Számára az alapanyagok nem voltak ismeretlenek, hiszen 10 éve ezekkel dolgozik.
Piskor Fanni, a Lidl borszakértője borpárosításokat írt nekünk a könyvbe az ételekhez, illetve felhívta arra is a figyelmet, hogy manapság már egy romantikus vacsora helyett akár egy szuper sajttál borokkal kísérve is nagyon klassz romantikus program lehet, amit otthoni körülmények között is meg tudunk valósítani magasabb színvonalon. Az ünnepekre pedig egy új szelekcióval készülnek a boltokban, így érdemes lesz nyitott szemmel járni, mert nagyon minőségi termékeket találhatunk majd.
Szabó Adri, a Lidl dietetikusa elsősorban szeretné felszabadítani az embereket a sok tiltás alól, hogy ne úgy álljanak az étkezésekhez, hogy mit nem szabad, hanem, hogy mit, hogyan szabad. Nagyon fontos számára a fenntarthatóság, de szerinte nehéz ezt nagyon szigorú szabályok mentén elkezdeni, sokkal könnyebb ésszerű és kézzel fogható dolgokkal indítani, mint, hogy például ne dobjuk ki a karalábé levelét, vagy válogassunk a sok hazai almafajta közül az étkezéseinkbe, és értsük meg, hogy az egészséges étkezésnek, nem feltétlen kell drágának lennie. Ezek mellett pedig arra is felhívta a figyelmet, hogy most, az ünnepek előtt ne stresszlejünk azon, hogy mit ne együnk, és miért nem jó a Nagymamáink, Anyukáink által főzött étel, mert igenis lehetnek azok is jók, hanem találkozzunk is az ételek mögött, hiszen ez lenne a legfontosabb, és ne azon szenvedjünk, hogy mit eszünk.
A könyv készítésében négy közkedvelt szereplő is részt vett: Bürgés Tamás az egyszerű és gyorsan elkészíthető ételek fejezetben, Szilágyi Szilvi az olcsó és fenntartható recepteknél, Kajdi Csaba Cyla a vendégváró finomságoknál, míg Marsalkó Dávid az ünnepi fogásoknál segített.
A nagyközönség számára november 18-án indul a pontgyűjtés, mely december 22-ig tart. A Lidl Plus applikáción keresztül aktiválhatjuk majd a kupont, és a pénztárnál vehető át az ajándék 2024. december 31-ig, vagy a készlet erejéig.

- Zso
- november 13, 2024
- 11:40 de.
- No Comments
Több recept:
-
Gőzleme, a török gyorsételfebruár 24, 2020/
-
Medvehagymás pogácsamájus 2, 2020/
-
Joghurtos sárgarépakrémlevesfebruár 17, 2020/
-
Padlizsánkrémszeptember 13, 2022/