Cukkinilepény paradicsommal és fetával

Íme egy újabb cukkinis recept, amit egészséges pizzának is hívhatnánk. A pizza alapja ez esetben ez a cukkinis, lisztes, tojásos alap, amire a feltétet bátran variálhatjuk. Régen az ilyen ételekhez rendes reszelőt használtam, de egy kedves barátnőm hívta fel a figyelmemet, erre a típusú gépre, ami magát a folyamatot nagyon meggyorsítja, így pikk-pakk különleges vacsora kerülhet a család asztalára.

Én most egy zöldfűszeres túrókrémet készítettem rá, paradicsommal és fetával szórtam meg, és friss bazsalikomot is tettem rá. De lehet ebből húsos verziót is készíteni, a képzelet szab csak határt. Nektek mi lesz a kedvenc kombinációtok?

Hozzávalók:

a „tésztához”:

  • 1 kg cukkini (pucolt, magozott mennyiség)
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál só
  • 15 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál aprított snidling

a feltéthez:

  • 25 dkg krémes túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál aprított snidling
  • frissen őrölt bors
  • 10 szem koktélparadicsom
  • 10 dkg feta sajt
  • bazsalikom

Elkészítési idő:

1 óra

Sütési hőfok:

220 °

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, meghámozzuk és kimagozzuk, majd a megpucolt hagymával együtt az elektromos daráló nagylyukú beétjének segítségével lereszeljük. Alaposan besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk, míg levet enged. Kifacsarjuk és összedolgozzuk a liszttel, a tojásokkal, a szódabikarbónával és fűszerezzük borssal, valamint snidlinggel. Egy piteformát kiolajozunk, vagy sütőpapírral kibélelünk és belesimítjuk a masszát, majd előmelegített, 220 fokos, légkeveréses sütőben 30 percig sütjük. Negyedeljük a paradicsomot és felkockázzuk a fetát.

Eközben kikeverjük a túrót a tejföllel, az áttört fokhagymával és az aprított snidlinggel, majd fűszerezzük sóval, és borssal. Ha letelt a fél óra megkenjük a lepényt a túrókrémmel, megszórjuk a paradicsommal, majd a sütőt grill fokozatra kapcsolva további 10 percig sütjük. Amint elkészült megszórjuk a feta sajttal, friss bazsalikom levelekkel és tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?