Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Cukkinilepény paradicsommal és fetával
Íme egy újabb cukkinis recept, amit egészséges pizzának is hívhatnánk. A pizza alapja ez esetben ez a cukkinis, lisztes, tojásos alap, amire a feltétet bátran variálhatjuk. Régen az ilyen ételekhez rendes reszelőt használtam, de egy kedves barátnőm hívta fel a figyelmemet, erre a típusú gépre, ami magát a folyamatot nagyon meggyorsítja, így pikk-pakk különleges vacsora kerülhet a család asztalára.
Én most egy zöldfűszeres túrókrémet készítettem rá, paradicsommal és fetával szórtam meg, és friss bazsalikomot is tettem rá. De lehet ebből húsos verziót is készíteni, a képzelet szab csak határt. Nektek mi lesz a kedvenc kombinációtok?

Hozzávalók:
a „tésztához”:
- 1 kg cukkini (pucolt, magozott mennyiség)
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál só
- 15 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- frissen őrölt bors
- 1 evőkanál aprított snidling
a feltéthez:
- 25 dkg krémes túró
- 2 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál aprított snidling
- só
- frissen őrölt bors
- 10 szem koktélparadicsom
- 10 dkg feta sajt
- bazsalikom
Elkészítési idő:
1 óra
Sütési hőfok:

Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, meghámozzuk és kimagozzuk, majd a megpucolt hagymával együtt az elektromos daráló nagylyukú beétjének segítségével lereszeljük. Alaposan besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk, míg levet enged. Kifacsarjuk és összedolgozzuk a liszttel, a tojásokkal, a szódabikarbónával és fűszerezzük borssal, valamint snidlinggel. Egy piteformát kiolajozunk, vagy sütőpapírral kibélelünk és belesimítjuk a masszát, majd előmelegített, 220 fokos, légkeveréses sütőben 30 percig sütjük. Negyedeljük a paradicsomot és felkockázzuk a fetát.
Eközben kikeverjük a túrót a tejföllel, az áttört fokhagymával és az aprított snidlinggel, majd fűszerezzük sóval, és borssal. Ha letelt a fél óra megkenjük a lepényt a túrókrémmel, megszórjuk a paradicsommal, majd a sütőt grill fokozatra kapcsolva további 10 percig sütjük. Amint elkészült megszórjuk a feta sajttal, friss bazsalikom levelekkel és tálaljuk.

- Zso
- augusztus 7, 2022
- 8:30 du.
- No Comments