Caprese portobello

Folytatódjon a gombás receptek sora, ezúttal egy töltött verziót mutatok Nektek. Szerepelt már itt a blogon egy juhtúrós szalonnás verzió korábban, de most egy kicsit olaszosabb vizekre eveztem, mert a paradicsom és a mozzarella ugye sose rossz páros, hát még ha egy kis fűszeres juhtúró is kerül alá. Salátával egy könnyed ebéd vagy vacsora, ami pillanatok alatt elkészül, így egy fáradt nap után is remek választás lehet. 

A recept megjelent a májusi Kifőztük magazinban, a gombákért pedig ezúton is köszönet a ChefGombának.


Hozzávalók 4 személyre:

4 fej Chefgombaportobello gomba

12,5 dkg juhtúró

1 kis csokor snidling

8 szem koktélparadicsom

1 gömb mozzarella

a tálaláshoz:

madársaláta

aprított snidling

Elkészítési idő: 45 perc

Sütési hőfok: 180°

 

A gomba fejeket megtisztítom, a tönkjüket kitöröm, majd enélkül egy hőálló tálba helyezem őket és előmelegített, 180°-os, légkeveréses sütőben 10 percig sütöm. 

A gombák szárait felaprítom, hozzáadom a juhtúróhoz, beleaprítom a snidlinget és az időközben elősütött gombafejek közepébe kanalazom. A paradicsomokat apróra kockázom, elosztom a gombák tetején, rátépkedem a mozzarellát és további 20 percre visszatolom a sütőbe, majd madársalátával kínálom.

További receptek:

Csavart szalagos fánk

Ismét eltelt egy év, és ismét Húshagyó kedd van, ami a mi családunkban egyet jelent a Nagymamám féle fánk sütéssel és családi együttléttel. Idén már

Tejszínes-kukoricás csirke

#1 Számunkra az itthoni karantén egyenlőre nem sokat változtatott a bevásárlási és étkezési szokásainkon, mert eddig is hetente egyszer jártunk bevásárolni, azon kívül csak a

Epres túrórudi torta

Annyiszor megfogadtam már, hogy a jól sikerült tortákat újra sütöm, de a gyerekek szülinapján valahogy folyton újat akarok alkotni, mindig meglepetést szerezve. Ez persze rengeteg

Tojásos, medvehagymás sonkakrém

Tudom, furcsának tűnhet, de nálunk még mindig van itthon húsvéti sonka és tojás, de természetesen ez a recept nem csak maradékokból készíthető el. Tavaly is