Paradicsomos burgonyafőzelék csicseriborsóval

#25
Egy újabb főzelék következik, ami csak azért készült el, mert volt itthon egy árválkodó csicseriborsó konzervem, és mivel a család a humuszt nem szereti, gondoltam próbáljuk ki ezt. Nem igazán tudtam elképzelni, hogyan fog ez összeállni, de a végeredmény finom lett, próbáljátok ki Ti is. A megfőtt csicseriborsó nekem abszolút a sárgaborsó ízére hasonlít, azért volt aki kiszemezgetett belőle néhányat, de összességében elfogyott kinek főtt, kinek tükörtojással, de lehetett volna buggyantottal is.
Hozzávalók:
60 dkg burgonya
40 dkg csicseriborsó (1 konzerv)
2 gerezd fokhagyma
1 kk. őrölt kömény
40 dkg (1 konzerv) hámozott, darabolt paradicsom
1 kk. chili vagy cayenne bors (gyerekeknél csak óvatosan)
só, bors
fejenként 1 tojás feltétnek
Elkészítési idő: 45 perc
A burgonyát megmosom, meghámozom, apró kockákra vágom és a lecsepegtetett csicseriborsóval együtt egy kevés olajon megfuttatom a zúzott fokhagymával és a köménnyel, majd annyi vízzel öntöm fel, amennyi éppen csak, hogy ellepi. Sózom és lefedve főzöm 15 percet, majd hozzáadom a paradicsomot, igény szerint a chilit és további 15 percig főzöm fedő nélkül. Ez idő alatt megfőzöm, vagy megsütöm a tojás és már tálalom is. 

További receptek:

Epres galette

#35 Íme egy villámgyors epres süti, amit igazából bármilyen más gyümölcsből is el tudtok készíteni a nyár folyamán, csak a képzelet szab határt a különféle

Szalonnás, spenótos tortellini

#18 Ritkán veszek ennyire félkész ételt, mint a tortellini, de most ez is bekerült a kosárba, ha gyorsan kellene az ebéd. Na de azért nem

Bodzás eperlekvár

Ahogyan az eper nekem a tavasz kezdte, a bodza már igazán a nyarat idézi. Tavaly gondoltam egyet és nagyon sokféle ételben összekombináltam ezt a két

Lazac wellington

Szenteste mióta Feleség vagyok minden évben a Férjem által hozott hagyományos vacsorát készítjük el, ami rántott hal, hagymás tört krumplival és burgonyasalátával, de minden évben